Våren är här

Vi har haft superrast. VI har haft styltor och musik på superrasten. Vi har odlat påskgräs och vi prövat bibotar. Det är bin som man ska programmera. Vi har skrivit haikudikter och reknat stavelser. 

 

Sofia

Publicerad 21.04.2017 kl. 10:31

Länge sen sist!

Vi har övat till gustavstävlingarna ute på gården.Vi har håpat längd och sprungit och kasta bollar. På billdkonsten har vi ritat stilleben. 

På musiken har vi spelat kantele med ettorna.

Vi har samlat vårord i olika ordklasser (verb, adjektiv, substantiv) och sen ska vi skriva dikter av dom.

 

Robin

 

 

Publicerad 30.03.2017 kl. 12:36

En vanlig vecka

En av dom roligaste sakerna är att vår nya matsal har blivigt färdig! Vi behöver inte längre äta i klassrummet. Irina läser en högläsnings bok som heter Skräcken på vinden. Ibland får vi friteckna när Irina läser. Jag tycker att det är roligt. Vi har också skrivit om Runebergs dikt Bonden Paavo tillsammans med ettorna. Vi ska dekorera våra dikter med små surbröd och havrestrån.

 

Olivia

Publicerad 10.02.2017 kl. 10:31

Mycket pyssel

I småslöjden syr vi telefonfodral. Alla gör djur. Vi har sytt kanterna med langettstygn.

Förra veckan gjorde hela skolan snöskulpturer. Vi har också varit till pulkabacken med ettorna.

I år fyller Finland 100 år och vi har börjat jobba med det i skolan. Vi har gjort Finlands flagga av vita och blåa korkar som vi har samlat. Vi har också gjort Runebergstårtor med brunt filttyg och plastmuggar. Snart är Runebergsdagen!

 

Brenda

Publicerad 03.02.2017 kl. 10:26

Första skolveckorna efter jullovet

Vi har varit på teater! Vi okte buss till Helsingfors och svenska teatern. Vi såg Skattkammarön.Den var bra och spennande.

Vi har varit med åk 1 och skrinna på hammars plan. Det var roligt. I matten har vi jobbat med klockan och i omgivningslära har vi jobbat med domherrar och talgoxar. Vi har klippt ut foglarna och limmat dem på papper som vi målade himmel på.

Det har varit roligt att träffa läraren och kompisarna efter jullovet! På rasterna har vi lekt med snön!

Sofia

Publicerad 20.01.2017 kl. 10:11

Julfestövningar

vi har övat på vårt julfestprogrammet. Det är en tomtedans! Jag ska göra kullerbyttor.

Och vi har övat på julfestsångerna.

vi har lest en julkalenders bok till varje dag ett kapitel

den heter lilla lök. 

Robin

 

 

Publicerad 16.12.2016 kl. 10:17

vi har haft bloggpaus!

Vi har haft mikrobstedning och hela klassrummet tömdes. Då jobbade vi i handarbetsrummet. Nu har vi fåt komma tillbaka till vårt klassrum. vi har gort julpynt: stjiärnor och granar. vi har varit med ettorna och läst God jul Lilla Lök, det är en adventssaga. På gymnastiktimen lekte vi i skogen och ettorna alla tvårnas pojkar bygde en koja.

Alex och Kiara

Publicerad 09.12.2016 kl. 11:44

Det har snöat

På tisdagen var vi med treorna och simma. Vissa var i stora bassängen och andra i lilla bassängen. Vi jobbar med ett fisk- och havsprojekt med åk 1. I går var vi på en promenad och i dag ska vi fara upp till skogen och leka. Varje vecka tittar vi på Lasten uutiset som Helsingin Sanomat har på nätet. I dag hade vi Svenska Dagen-morgonsamling, vi läste dikter och berättade om Svenska Dagen.

 

Mikael

Publicerad 11.11.2016 kl. 09:18

Det började snöa!

På gymnastiktimmen gick vi runt i Hammars med ettorna och kollade på träd, samma träd som vi hade skrivit om i våra trädprojekt. På onsdagen började det snöa! Super roligt! 

På torsdagen promenerade hela skolan till Haiko. Vi gick längs med spånbanan till kotan var vi grillade korv. Johan var grillmästaren. Vi åt också smörgåsar och drack trip. Vädret var fint och marken var vit. 

Medan vi var i Haiko fixade "byggar Bob" vår tambur i skolan.

Idag presenterade vi med ettorna våra trädprojekt. 

Matte från församlingen var i vår skola och höll morgonsamling.

Olivia

Publicerad 04.11.2016 kl. 10:43

Skolveckan

På måndagen hade vi två damer från Konstskolan här, vi hade hela dagen hantverk. Vi gjorde fiskar av lera och fisktryck med tyg. På tisdagen var vi till simhallen, det var roligt. På onsdag kväll hade femmorna ordnat Halloween disco i Unkan. På torsdagen chillade vi första gången tillsammans med ettorna. I dag fick vi besök av författaren och illustratören Anna Härmälä. Hon berättade om sina böcker och om sitt jobb. Idag fick alla klä ut sig i Halloween  kläder om man ville.

Sofia och Jesper

 

Publicerad 28.10.2016 kl. 11:43

Vi får besök!

Det här blir en kort skolvecka. För höstlovet börjar. I morgon kommer Mika Partanen det blir roligt. Han spelar ishockey i HIFK. Hans mamma Satu jobbar i vår skola. Vi ska ha jumppa med mika. Vi har ekollon på ett fat med vatten och hoppas att de ska gro. Vi har gjort trädprojektet klart med ettorna. Jag jobbade med Ellen H. Ha ett skönt höstlov! 

Celina

 

Publicerad 18.10.2016 kl. 12:21

Trädprojekt

Vi har jobbat tillsammans med ettorna. Vi jobbar med träd. Jag och Tom skriver om alen. Vi har tittat på Lasten uutiset. Där var veckans fråga ”Millainen hyvä ystävä on?”. Vi övade lite finska i klassen. Vi har också skrivit brev för hand till varandra.

Victoria

 

 

Publicerad 18.10.2016 kl. 10:39

En bra vecka!

Vi har haft musik. Vi sjöng sånger såm vi hade önskat. I gymnastiken sökte vi efter skatter med jelp av en karta. vi har fingervirkat i småslöjden. Maten har varit god. På rasterna har vi lekt Flaggis. Den här och nesta vecka har vi Kia med oss i klassen. Hon hjelper oss! I dag har vi haft mårgånsamling. Snart komer Robin L. och helsar på i skolan.

Ida och Linnea

Publicerad 07.10.2016 kl. 10:13

Hösttema

Den här veckan har vi i gymnastiken varit till Hammars planen tillsammans med 1årna.I småslöiden har vi virkat.På onsdagen har vi skrivit om skogsutfärd. På fredagen var en del  föreldrar här och Victorias småsyskon.Det var hem och skola- dagen. Vi gjorde hjärtan av rönnbär.  

 

Brenda

Publicerad 30.09.2016 kl. 12:19

Roligt med friidrott!

Roligast den här veckan har varit att gå till Hammars plan. Där fick vi kasta boll, hoppa längd och löpa på banan.

Vi har läst om mardrömmar och skrivit om våra egna mardrömmar. Vi har också skrivit brev till varandra.

Jag tycker att matten har varit tråkigast för att det har varit svåra tal.

 

Robin

 

 

Publicerad 22.09.2016 kl. 12:43

Vi är ett gäng glada tvåor i Gammelbacka skola i Borgå. Här bekantar vi oss med bloggvärlden och skriver turvis inlägg om vår skolvardag. Lite hjälp får vi vid behov av vår lärare Irina och skolgångshandledare Mona.

Senaste kommentarer